“Köyde Meraklı Sınıflar İçin Öğretmen Uygulama Rehberi” Öğretmen Adaylarına Tanıtıldı

  • Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) ve Bayer iş birliğiyle başlatılan “Köyde Meraklı Sınıflar” projesi adım adım ilerliyor. "Köyde Meraklı Sınıflar İçin Öğretmen Uygulama Rehberi’nin tanıtılması amacıyla bu kez öğretmen adaylarıyla çevrim içi bir buluşma gerçekleştirildi.
  • Türkiye’nin dört bir yanından öğretmen adaylarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, projenin hedefleri, uygulama rehberinin kapsamı, sınıflarda nasıl uygulanacağı ve içerisinde yer alan deneylerin öğrencilerle nasıl çalışılacağına dair bilgiler aktarıldı.

 

Bilimin İzinde

 

Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) ve Bayer’in köy okullarındaki öğretmenlere destek olmak ve bilim okuryazarlığını artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Köyde Meraklı Sınıflar” projesi, öğretmenlerle yapılan çevrim içi buluşmanın ardından bu kez öğretmen adaylarına tanıtıldı.

 

Projenin hedeflerinin aktarıldığı buluşmada, birleştirilmiş sınıflar için oluşturulmuş ve ilkokul çağındaki her yaştan çocuğa hitap eden "Köyde Meraklı Sınıflar İçin Öğretmen Uygulama Rehberi"nin içeriği ve rehberde yer alan deneylerin nasıl uygulanacağına dair ayrıntılı bilgiler verildi.

 

KODA Kırsalda Eğitim ve Ar-Ge Merkezi Koordinatörü Emre Ekinci, KODA Eğitim Danışmanı Cavit Yeşildağ ile Bayer ve KODA proje ekiplerinin katıldığı buluşmada, Türkiye’nin dört bir yanından bağlanan öğretmen adayları, hem sorularını hem de rehberle ilgili önerilerini paylaşma imkanı buldu.

 

Türkiye genelindeki yaklaşık 1.000’e yakın öğretmen ve öğretmen adayına ulaşılacak.

Köy okullarındaki öğretmenlere destek olarak bilim okuryazarlığını arttırma hedefiyle yola çıkan “Köyde Meraklı Sınıflar” projesi, bu yıl Bursa Orhaneli’nde bulunan iki köy okulunda 6 hafta süren pilot çalışmaların ardından heyecan verici yolculuğuna tüm hızıyla devam ediyor. Tanıtımına başlanan, çocukları bilimin renkli dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarma amacıyla hazırlanan Köyde Meraklı Sınıflar İçin Öğretmen Uygulama Rehberi’nin gerek çevrim içi buluşmalar, gerekse açık kaynak olarak KODA’nın paydaşı olan Türkiye genelindeki yaklaşık 1.000’e yakın öğretmen ve öğretmen adayıyla paylaşılması planlanıyor. Rehber, KODA ve Bayer’in internet sitelerinde açık kaynak olarak yer alıyor, böylece Türkiye’nin her yerinden ihtiyaç duyan öğretmenler bu kaynağa erişebiliyor. Öğretmenlerin bu rehberden yararlanarak verecekleri eğitimlerle öğrencilerin merak, gözlem, araştırma, keşfetme ve bilimsel akıl yürütme gibi becerilerini geliştirebilmeleri hedefleniyor.

 

Projenin ilerleyen aşamalarında KODA’nın paydaşı olan öğretmen ve öğretmen adaylarının deneyim kazanmalarını desteklemek amacıyla daha fazla çevrimiçi buluşma ve rehberli uygulamalar yapılması planlanıyor.