Daha önce de söylediğimiz gibi bilimsel süreç bazen 1 saniye bazen ise 1 ay sürebilir. Daha da uzun olabilir. Bu gözlemde evdeki herhangi bir tohumdan yani (yeşil mercimek, kırmızı mercimek ya da kuru fasulyeden) minik bir bitkiye geçişi inceleyeceğiz.
DAHA FAZLA
Gaz nereye gitti?
Bazı maddeler birbirlerine karışınca kimyasal tepkimeye girerler ve bu esnada başka maddeler açığa çıkar. Bu deneyimizle sirke ve karbonatın nasıl tepkimeye girdiğini inceliyoruz.
DAHA FAZLA
Maddeler nasıl çözülür?
Maddeler doğası gereği oluşturduğu bağlar nedeniyle farklı çözünür. Peki bu çözünme nasıl oluşuyor? Çöz Beni deneyimizde bu sorunun cevabını arıyoruz.
DAHA FAZLA
Karabiberleri dans ettirelim!
Moleküllerin nasıl hareket ettiğini görmek ister misiniz? Sütün içinde dans eden karabiberler deneyimiz ile karabiberlerin hem yağ hem su molekülleriyle nasıl etkileşime girdiğiniz gözlemleyelim.
DAHA FAZLA
Elektriklenmeyi inceleyelim!
Maddeler üzerlerinde az ya da çok miktarda elektrik yükü barındırır. Gelin, maddelerin elektriklenme etkileşimini tuz, karabiber, balon ve kazak aracılığıyla inceleyelim!
DAHA FAZLA
Işığı İnceleyelim!
Işık her alanda farklı ilerler. Gelin, hep beraber ışığın hangi ortamda nasıl davrandığını hep beraber inceleyelim.
DAHA FAZLA
Moleküllerin çekim kuvvetini gözlemleyelim!
Maddelerin içinde bulunan ancak çıplak gözle gözlemleyemediğimiz moleküller maddeleri nasıl mı bir arada tutuyor? İşte bu deneyimizde su moleküllerinin kağıt ile nasıl etkileşime geçtiğini keşfedeceğiz!
DAHA FAZLA
1 kilo demir mi daha ağırdır 1 kilo pamuk mu?
1 kilo pamuk mu daha ağırdır yoksa 1 kilo demir mi? İkisi de aynı! Ancak bir farklılıkları var, yoğunlukları… Hep beraber yoğunluğun neleri değiştirdiğini Yumurtayı Yüzdürebilir misiniz? deneyinde inceleyelim.