İnovasyon, artan ve yaşlanan bir nüfusu beslemek ve iyileştirmek için küresel zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olurken, sağlık ve beslenmede geleceği şekillendirme hedeflerimizi etkiliyor.
Ekmek yaparken yoğurulan hamurun kabarmasını sağlayan maya bunu nasıl yapmaktadır? Hamur mayası kullanarak yapacağımız eğlenceli bir etkinlikle bunu gözlemleyelim…
DAHA FAZLA
Kutuplar Arası Çekim
Mıknatısı bilen her çocuk manyetik kuvvetin çekim etkisini de gözlemleyebilir. Peki, manyetik kuvvet başka neler yapabilir, görmeye ne dersiniz?
DAHA FAZLA
Toprağın Değeri
Çevremizdeki topraklı ve topraksız alanları gözlemlediğimizde hangi özelliklere sahip olduklarını görürüz? Ya toprak dediğimiz örtü bir gün tamamen yok olursa… Bunun olmaması için ne gerekir? Haydi, bu soruların cevabını bir etkinlikle arayalım…
DAHA FAZLA
Mesajınız İletildi
Geceleri evimizi ne ile aydınlatırız? Elektrik nedir? Peki elektrik evimize nasıl geliyor? Hadi elektrik ve iletimi üzerine gözlemler yapalım! Elektrik iletkenliğinin gizemlerini çözmeye hazır mısınız? Biliyoruz ki bazı maddeler elektrik iletiyor, bazıları iletmiyor, sizce bu farklılığın sebepleri neler olabilir?
DAHA FAZLA
Benim Teleskobum
Uzakları yakın etmeye var mısınız? Hem de çok az malzeme kullanarak… hadi, kendi teleskoplarımızı yapalım!
DAHA FAZLA
Rüzgârın Dansı
Estiğinde bazen bizi rahatlatan, bazen de üşüten rüzgârların kaynağının Güneş’in Dünya’nın farklı bölgelerini farklı oranda ısıtmasından kaynaklı olduğunu biliyor muydunuz? Haydi, sıcaklık farkı, nasıl rüzgâr oluşturuyor gözlemleyelim…
DAHA FAZLA
Hangisi Ağaçta Hangisi Toprakta Yetişir?
adresinden indir, işaretli yerlerden keserek kartları hazırla! ✂️ Bir büyüğünden yardım almayı unutma 😊Hazır mısın? O zaman hadi hemen videoyu izle ve etkinliğe başla! 😊
DAHA FAZLA
Bizi Biz Yapan Şifre Ne?
Saç rengi, göz rengi gibi, seni sen yapan özelliklerin nasıl oluştuğunu öğrenmek için genlerin şifresini keşfetmeye hazır ol! 👁👧👦 Öğrendiğin bilgileri arkadaşlarınla paylaşmayı unutma 😊
DAHA FAZLA
Sütü Dans Ettir!
Sütü, gıda boyası ve bir damla sıvı bulaşık deterjanıyla karıştırdığınızda çok ilginç şeyler oluyor! Haydi deterjanla ilgili bilimsel gizemi birlikte keşfedelim!
DAHA FAZLA
Peçetenin Büyüsü!
Yalnızca bir parça kağıt havlu kullanarak suyu bir bardaktan diğerine aktarabilir misiniz? Bunu yapmak çok kolay. Haydi deneyelim.
DAHA FAZLA
Bilimi Kullanarak Dondurma Yap!
Yiyecekleri dondurucuya koymadan nasıl dondurabiliriz, hiç düşündünüz mü? Bilimi nefis bir dondurma yapmak için kullanmaya ne dersiniz?
DAHA FAZLA
Acaba Ne Yedik?
Bir patatesi çiğ olarak yemeyi denediniz mi? Tadı nasıl olabilir? Peki çiğ patatesin tadını bir elmanın ya da armudun tadından ayırt etmekte zorlanacağınız bir yöntem söylesek ilginizi çeker mi? Haydi deneyelim.
DAHA FAZLA
Yumurta Suda Nasıl Yüzer?
Yumurtayı suya koyduğunuzda batar. Tabii bayat değilse. Peki yumurtanın suda yüzmesini nasıl sağlarsınız?
DAHA FAZLA
Kırmızı Lahana ile Küçük Bir Test
İndikatör nedir, biliyor musunuz? Bu etkinlikte kırmızı lahanayı kullanarak birlikte kendi kimyasal indikatörümüzü yapacağız ve çeşitli sıvıları test edeceğiz.
DAHA FAZLA
Elektrik mi Çarptı?
Kimi zaman çevremizdeki insanlara ve özellikle de metal nesnelere dokunduğumuzda “çıt” diye bir ses çıkar. Elimizi birden çekiveririz. Peki bu sesin kaynağı nedir hiç düşündünüz mü?
DAHA FAZLA
Balonlar Konuşuyor
Sadece bir balon ve hırdavat dükkanından bulabileceğiniz altıgen somunla nasıl bir ses çıkarabileceğinize inanamayacaksınız!
DAHA FAZLA
Çiçeklerin Beslenmesini Gözlemleyelim
Bitkiler de diğer tüm canlılar gibi yaşamak için suya ihtiyaç duyarlar. Bitkilerin nasıl su içtiğini renkli bir etkinlikle gözlemlemeye ne dersiniz?
DAHA FAZLA
Siyah Nasıl Siyah Olur?
Arkadaşlarınıza “Siyah ne renktir?” diye sorarsanız size kimileri “siyahtır!” derken kimileri de “siyah hiçbir rengin bulunmamasıdır” diye yanıt verebilir. Siyah tahta kalemine siyah rengi veren nedir? Belki de siyah gerçekten siyah değildir! Gelin hep birlikte kromatografi adı verilen bir teknikle bu sorunun yanıtını arayalım! Peki, kromatografi nedir?