Bayer: Science For A Better Life
Bize Ulaşın | Site Haritası  | English
 
Yasal Linkler
02-Haz-2009
Diyabetik Paul Farrelly, İngiltere’den İstanbul’a 3.200 km’lik Avrupa turunu tamamladı.
Bayer Diyabet Hayal Fonu 2008 yarışmasının birincisi diyabet hastası Paul Farrelly (52), İngiltere Portsmouth’tan İstanbul’a uzanan 3200 km’lik Avrupa Bisiklet Turu’nu tamamladı.
 
İstanbul, 2 Haziran 2009 – Bayer Diyabet Hayal Fonu 2008 yarışmasının birincisi diyabet hastası Paul Farrelly (52), İngiltere Portsmouth’tan İstanbul’a uzanan 3200 km’lik Avrupa Bisiklet Turu’nu tamamladı. 30 Mayıs Cumartesi günü Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giren Farrelly’e, Dereköy sınır kapısından İstanbul’a kadar dört Türk bisikletli eşlik etti. Farrelly’nin İstanbul’a girmesiyle eskorta katılan Türk bisikletlilerinin sayısı giderek arttı ve diyabetik bisikletçi 10’dan fazla Türk bisikletlinin eşliğinde 2 Haziran Salı sabahı Ortaköy’e ulaştı. Paul Farrelly ve diğer bisikletliler Ortaköy’de Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Bayer Türk CEO’su Dr. Sebastian Guth ve Türk medya mensupları tarafından karşılandı.

Paul Farrelly’i tebrik eden Profesör Dr. Yılmaz, “Paul’ün gerçekleştirdiği bu yolculuk büyük anlam ve öneme sahip. Sadece Avrupa’da 50 milyondan fazla diyabetik bulunmakta. Türkiye’de de 7 milyondan fazla diyabet hastası bulunuyor. Bu insanlara ulaşarak onlara diyabeti etkili şekilde yönetmenin önemini vurgulamamız çok mühim. Yıllardır, hastalarımıza diyabetle normal bir hayat yaşamanın mümkün olduğunu söylüyoruz. Paul’ün girişimi bunun bir kanıtıdır.” dedi.

Kısa bir süre dinlendikten sonra medyaya konuşan Farrelly: “2000 yılından beri Tip1 diyabet hastası olmama rağmen Avrupa bisiklet maratonu rüyamı gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum. Kronik bir rahatsızlığa rağmen normal bir hayat sürülebileceğini ve hedeflere ulaşılabileceğini kanıtlamak istedim. Her gün bisikletle yaklaşık 110 kilometre yol kat ettim. Zorlu bir yolculuk oldu ancak mobil kan şekeri görüntüleme sistemim sayesinde düzenli olarak kan şekeri seviyemi gözlemleme şansım oldu. Medikal teknolojideki son gelişmeler diyabetle yaşamayı kolaylaştırıyor ve bize hayallerimizin peşinden koşma şansı veriyor. Umarım benim gerçekleştirdiğim bu tur diğer hastaları da kendi hayallerinin peşinden koşma konusunda cesaretlendirir.” dedi.

Bayer Türk CEO’su Dr. Sebastian Guth da Paul Farrelly’i tebrik ederek yenilikçi ürünlerin diyabetli yaşamın yönetimine katkısını vurguladı: “Paul’ün hayalini gerçekleştirebilmesi, aynı zamanda, 70 yıldır daha iyi kan şekeri ölçüm cihazları geliştirmek için çalışan Bayer uzmanlarının da amaçlarına ulaştığını bir kanıtı... İlk taşınabilir glikoz metre ve test bantlarının icadı gibi diyabetle yaşam ürünleri alanındaki geleneksel öncülüğünün yanında, Bayer, Diyabet Hayal Fonu’nu kurarak diyabetin insanların hayalleri önünde artık bir engel teşkil etmediğini göstermek istedi. Paul, Bayer Diyabet Hayal Fonu 2008 yarışmasının birincisiydi ve biz onu bu seyahati için desteklemiş olmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü Paul, hayalinin peşinden giderek dünyadaki tüm diyabetlilere normal hatta hayal gibi bir hayat yaşayabileceklerini gösterdi.”

2006 yılından beri düzenlenen Bayer Diyabet Hayal Fonu diyabet hastalarına “hayallerinin gerçeğe dönüşmeleri” için destek sağlayan özgün bir yarışma.


Linkler
Yayınlar
Podcast
Kariyer Fırsatları
Kurumsal İmaj Filmi
Bayer Hisse Fiyatı